24 augusti 2007

Oj, vad jobbigt!

Judesugga i tyskt kopparstick från 1700-talet.Lars-Johan Hallgren (sd) gick för några dagar sedan ut med ett krav på att rondellhunden Muhammed skulle ställas ut till spektakel av Malmö kommun:
- Kan man visa Jesus som transvestit i Sveriges riksdag måste man kunna visa Muhammed som rondellhund i Malmös Rådhus. Allt annat vore hyckleri och ett bevis på att Sverige håller på att islamiseras. Yttrandefrihet och demokrati får aldrig underställas religiösa dogmer.
Detta gycklarspel av kommunpolitikern Hallgren har nu blivit till en svidande pinsamhet för Sverigedemokraterna, för rondellhundskonstnären Vilks har plötsligt publicerat en judesugga ("Modern kapitaliststinn judesugga på väg ut för att böka sönder några fredliga byar (i Cézannes stil)") på sin hemsida. För att behålla sin trovärdighet måste alltså Hallgren göra ytterligare ett utspel där han säger:
- Kan man visa Jesus som transvestit i Sveriges riksdag måste man kunna visa en judesugga i Malmös Rådhus. Allt annat vore hyckleri och ett bevis på att Sverige håller på att judefieras. Yttrandefrihet och demokrati får aldrig underställas religiösa dogmer.
Utspelet har fått föreningen för sekulära muslimer att dra sig ur det tänkta samarbetet kring rondellhunden. Återstår att se hur en taktiserande, ryggradslös sverigedemokrat i Malmö förhåller sig, och hur hans närmaste chef, Sten Andersson, reagerar på blamagen.

Kommer man att låta yttrandefrihet och demokrati underställas religiösa dogmer?