14 augusti 2007

För ett förbud?

Med en dylik illustration skriver Erik Hellsborn, SD Varberg, idag om att "nu är det synd om muslimerna igen". Illustrationen är verkligen talande, för nu tror jag Erik bestämt sig för att vilja ha ett förbud mot islam - hur ska den överkorsade islamsymbolen annars tolkas? Han är först inom SD.

Tidigare har alla kända SD-agitatorer påstått sig vara för full religionsfrihet, inklusive frihet för att utöva islam, fastän man i praktiken varit emot alla yttre manifestationer av denna religion. Man är 1) emot moskéer, 2) emot manlig omskärelse, 3) emot kvinnlig omskärelse, 4) emot slakt som är halal, 5) emot muslimska friskolor, 6) emot kvinnlig muslimsk klädedräkt bland mycket annat.

I Mustafa Cans DN-reportage 2002 sade dåvarande pensionärssamordnaren Gun Kullberg (sd) så här om islam

- Islam, utbrister hon och höjer handen, och muslimska invandrare måste stoppas. De utgör den största faran mot den svenska kulturen, det västerländska kulturarvet...

Partiets dåvarande andre vice ordförande Torbjörn Kastell gjorde klart för Can "att vi (=Can et al.) som integrerade muslimer är farligast för Sverigedemokraterna och deras mål om att återskapa ett homogent samhälle baserat på nationalistiska kristna värden". Kastell sade också att

- Vi kommer inte att tvångsdeportera invandrare och flyktingar - de kommer att flytta självmant, eftersom vi ska göra det mindre attraktivt för dem att bo i Sverige. Vi ska slopa alla integrationsprojekt och "gulliga" kulturträffar mellan svenskar och invandrare. Vård, omsorg och arbete till svenskar först. Ingen hemspråksundervisning. Ingen specialmat i skolorna, ingen ledighet till elever och andra som till exempel vill fira sina religiösa eller kulturella högtider.

- Vi ska också förbjuda sjalar på arbetsplatser och ute i samhället och inte ge bygglov till etniska kulturhus eller till religiösa byggnader. Moskéer till exempel ska rivas ... Kanske skulle man behålla en moské, som en symbol för ett historiskt skede, för att påminna kommande generationer om en olycklig tid då politiker försökte bygga ett mångkulturellt samhälle.

Can: Men om till exempel jag och mina barn ändå inte vill lämna Sverige?

- Det kommer ni att göra, inga invandrare vill leva i ett sådant samhälle som jag just beskrivit för dig.

Börjar SD äntligen nå fram till den logiska konsekvensen av alla sina delkrav mot landets muslimer?