28 augusti 2007

Björn är arg

Björn Söder. Foto Jim Elfström IKONIkväll glömde Björn Söder återigen att han tillerkänner muslimer samma religionsfrihet som alla andra.

Kvällens utgjutelser består i en postning på partibloggen om den muslimska demonstrationen utanför Nerikes Allehanda apropå tidningens publicering av Lars Vilks fula Muhammedrondellhund. Tidningen har vågat trotsa muslimers hot och vrede, skriver Söder, men ärligt talat har väl inte hoten duggat så tätt. I en petition som överlämnades till tidningsledningen i samband med demonstrationen skriver man avslutningsvis:
"Vi kommer inte hit med syfte om att förstora saken eller förstöra, vi vill bara visa att moralen ibland ska få gå före yttrandefriheten. Och vi ber Nerikes allehanda och Sverige att inte publicera liknande bilder i framtiden då vi känner oss kränkta."
Tydligen vill inte Söder vidkänna muslimer bosatta i Sverige samma demonstrations- och åsiktsfrihet som övriga invånare, för den avhållna demonstrationen liksom en planerad sådan retar upp den gode partisekreteraren mer än måttligt.

Att demonstrera mot Nerikes Allehandas hundbilder är detsamma som att 1) inte känna någon som helst gemenskap med Sverige, 2) känna ännu mindre lojalitet mot landet och att 3) ha helt andra ideal och uppfattningar om hur samhället ska se ut.

Personligen är jag inte större vän av islam än någon annan, men jag har svårt att reta upp mig på att folk står och hytter med nävarna utanför Nerikes Allehanda. Jag funderar på att kontakta demonstranterna och be dem att åka till Uppsala och demonstrera mot UNT också, för det är en ännu värre skittidning. Låt de hållas, om det inte är värre än så.

För övrigt anser jag att det skulle det bli lättare för Björn Söder att handla konsekvent om han bestämmer sig för att förespråka ett förbud mot islam i Sverige. Som det nu är försöker han både äta kakan och ha den kvar.