16 augusti 2007

Åkessons uttalanden om Abrahamsbergsdådet

Jimmie Åkesson är chockad och bedrövad efter övergreppet mot Martin Kinnunens sambo och säger i ett pressmeddelande:
- Att motivet bakom detta illåd skulle vara något annat än politiskt förefaller högst osannolikt med tanke på de hot som Martin och hans sambo drabbats av den senaste tiden och mot bakgrund av de otaliga attentat som drabbat mina partikamrater de senaste åren. Bara den senaste veckan har två andra företrädare för vårt ungdomsförbund blivit misshandlade och en av våra kyrkopolitiker har blivit hotad och fått sitt hem vandaliserat.

Våra varningsrop har hittills klingat ohörda och jag undrar vad som krävs för att de etablerade partierna och det övriga samhället skall inse hotet från de vänsterextrema grupperna och vidta åtgärder för att försvara det som finns kvar av demokratin i det här landet
.
En trots allt optimistiskt lagd Åkesson säger också att han "hoppas innerligt att polisen snarast möjligt griper de samvetslösa uslingar som ligger bakom detta och att de döms till lagens strängaste straff".

I Aftonbladet säger Åkesson vidare
- Vi har ju utsatts för hot och våld tidigare och har därför nyligen tillsatt en säkerhetssamordnare som ska analysera hot.
Det har alltså tagit Åkesson över två år som partiordförande att inse att partiet självt måste ha en beredskap för att möta hot, våld, skadegörelse och annan politisk brottslighet mot hans parti. Inte särskilt imponerande enligt någon standard, men så saknar Åkesson också helt ett fungerande säkerhetsmedvetande.

Måhända har han läst bloggens åsikter i ämnet, för han tillägger sedan också, fortfarande i Aftonbladet, "säkerhetsåtgärder kommer att vidtas för att skydda Kinnunen och hans familj".