06 maj 2007

Sosse med invändningar mot miljöalarmismen

Helsingborgssossen Stefan A. Johansson, e.e.u. uppfinnare och "konsultativ inom energisektorn", är inte rädd för att säga sin åsikt. På sin s-blogg har han dels ett dokument som innehåller en formell protest mot att Mona Sahlin väljs till partiordförande, och, vad värre är, en postning från i fredags där han i 41 kommenterade citat från FN:s och IPCC:s rapport om klimatförändringar, avsedd för opinionsbildare och presenterad 2 februari 2007 respektive 4 februari 2007, anser sig motbevisa rapportens slutsatser.

Johansson skriver bl.a., i min översättning från engelskan:
FN: Jämviktsläget för den genomsnittliga globala uppvärmningen om koldioxiden stabiliseras på 550 p.p.m. är med stor sannolikhet mellan 1,5 °C och 4,5 °C och troligen minst 2°C över 1750 års nivåer. Den bästa uppskattningen är 3 °C.

Johansson: Temperaturens jämviktsläge kommer att inträffa minst 100 år efter stabilisering. Vid det laget är det troligt att tillgången på olja och gas har minskat. Dessutom har mycket av den projicerade uppvärmningen redan inträffat. Vid en fördubbling av koldioxiden kommer kanske uppvärmningen att stanna vid 0,6 °C.
Jag misstänker att tanterna i partitoppen kan svälja Johanssons bristande stöd för Mona Sahlin. Men att inte utan protester godta miljöalarmismen? Där tror jag Johansson har "svurit i kyrkan".