06 maj 2007

Debattartikel eller insändare

Igår kom jag in på skillnaden mellan debattartikel och insändare i SD-Kurirens nätupplaga. Det var då fråga om en debattartikel från den tidigare okände Mats Dagerlind. Han hade på ett inkännande och stilistiskt framstående sätt lyckats förkläda en del allmänt främlingsfientliga reflektioner om burkachaffisen i Malmö, och fick sin artikel klassificerad som debattartikel.

Idag ser vi exempel på illa genomtänkt och genomskinlig greuelpropaganda författad av SD Forshagas Göran Olsson, medlem i Sverigedemokraterna ändå sedan 2002. Trots sina partimeriter men på grund av sina brister som skribent fick han sin artikel om Expo klassificerad bara som insändare. Några smakprov från Olssons tangentbord måste bara ges:

  • Att inte bjuda in Expo tilll RÅ 2007 stöds nog av alla medlemmar. Ändå bjöds Expo in till RÅ 2006.
  • Expo är en oseriös blaska med dold agenda och uppmanar till våldsdåd mot SD. Oj! När skedde detta?
  • Expo är ingen riktig tidning, för en riktig tidning granskar ju alla partier i och utanför riksdagen. Är det Olsson som bestämt detta? Då är det nog bäst att alla partimärkta tidningar läggs ner omedelbart. Inte minst alla (s)-märkta fackförbundstidningar.
  • För att passera det olssonska nålsögat måste en tidning inte bara vara neutral utan även ha fullständig nyhetsrapportering: "Den dagen Expo har flera olika delar såsom sport, utrikes, kultur, ekonomibilagor m.m., då kan man kanske anse Expo vara en riktig tidning". Frågan är hur många tidningar som återstår när riksdagsman Olsson i framtiden genomdrivit detta krav.

    Skärpning, SD-Kuriren! Även inlägg från partioppositionen bör granskas ur partiskadlighetsperspektiv.