03 maj 2007

Nytt på SD-K

På avdelningen Debatt i SD-Kurirens nätupplaga dök idag upp en artikel skriven av Mats Dagerlind, ett tidigare okänt namn i sd-spalterna. Det faktum att hans förstlingverk tar klivet in i Debatt istället för att placeras på Insändare, visar att redaktionen tyckte om vad den läste. Ämnet? Den burkahatande busschaffisen i Malmö, förstås.

Stockholmsbon Dagerlind är en skicklig skribent, ingen tvekan om detta. Hans språk verkar sakna främlingsfientliga åthävor. I bloggosfären är han känd genom enmansföreningen Demofon, "medborgarens röst i politiken", namnet antagligen härlett ur demos, folk, och fon, ljud. I den roll han här axlat som en bloggosfärens folktribun har han bl.a. trätt ut till Anna Sjödins försvar.

Han skulle utan tvekan bli en välkommen fast medarbetare på SD-Kuriren om han vore beredd att lägga ner sitt demofonprojekt och satsa på SD istället. Antalet hel- och halvkvalificerade skribenter på SD:s partiorgan är inte särskilt högt - de få som finns duger ofta inte till mer än att gnälla på invandrarna.