11 december 2006

Ett, om än inte två misstag av JR

Johan Rinderheim vill utesluta högeravvikarna! Förvåningen var stor när jag läste nyheten på text-tv. I sådana fall lär ju Rinderheim ha spelat bort sina kort inför riksårsmötet 2006. Varför vill han utesluta de sd-politiker som inte vill låta muslimer bli svenska medborgare?

När jag sedan läser Svenska Dagbladet förstår jag att Rinderheim inte uttryckt sig exakt så som text-tv påstått. Varför han överhuvudtaget blandats in i den här diskussionen klarnar också - partiordföranden Jimmie Åkesson vill inte tolerera någon formell sd-diskriminering riktad just mot muslimer. Han vill heller inte ställa till för mycket oro i partiet, och därför ger han Rinderheim i uppdrag att utreda frågan om högeravvikelser inom stockholmsdistriktet. Det kommer ju att ta flera år för den flegmatiske Rinderheim att komma till skott, något som han är känd för inom partiet.

Rinderheim gör dock ett riktigt stort misstag i den här SvD-artikel, där han uttalar sig om saken. I en annan fråga tillfrågas han om Peter Öström, och låtsas som om han aldrig hört talas om Öström. Eftersom Peter Öström är mångårig sd- och bgf-aktiv känner naturligtvis Rinderheim till honom mycket väl.