19 december 2006

Lovande läge för SD i Trollhättan

Efter höstens val har det suckats över sverigedemokraternas brist på kandidater, och på att många personer valts in i fullmäktige för Sd genom att deras namn skrivits till på valsedeln. Kanske borde det suckas mer över myndigheternas fantastiskt långdragna rösträkning.

Trollhättemandatet står fortfarande och väger för Sd. Tors gamle protegé (?) Per Wallman, som under valkampanjen kallade sig "borglig", har visserligen ännu inte infriat sitt löfte och hoppat av från det sd-mandat han tilldelats i fullmäktige, men har tydligen misslyckats med studierna vid högskolan i Trollhättan och flyttat hem till Avesta. Bakom honom finns ingen, har man hela tiden trott, sedan partiveteranen Conny Jonsson (märkligt nog) verkar ha lämnat in sin avsägelse.

Men vad får man läsa i TTELA idag? Länsstyrelsen har hittat en NY villig kandidat, ditskriven på två valsedlar i september. Namnet är Gunilla Löfgren. Aktuell som ersättare är Gorm Lind, som p.g.a. inträffad uteslutning då skulle bli politisk vilde vid sina inhopp.

Det är mycket viktigt för SD Väst att klamra sig fast vid trollhättemandatet. Partistödet är högt i kommunen, och den lokala aktivistrekryteringsbasen god.