21 december 2006

Patetiskt av DN

Sverigedemokrater och nazister samverkar, skriver Dagens Nyheter (DN). Det var inte dåligt! Vad är det som har hänt?

Expo har publicerat en av sina mindre välskrivna artiklar, baserad på att Inger-Siv Mattson enligt Folkets Nyheters hemsida medverkar med en artikel i papperstidningens senaste nummer. Hon skriver i en nazisttidning, heter det. Men artikelförfattaren har inte läst tidningen och tagit del av artikeln i fråga, och leder heller inte i bevis exakt hur Folkets Nyheter är just en nazisttidning. För övrigt är Inger-Siv Mattson heller ingen partiföreträdare. Hon kandiderade i kommunvalet i Nacka både 2002 och 2006, men Sd fick inte mandat i något av valen. Några förtroendeuppdrag för Sd har hon inte och har heller inte haft.

DN, som ofta utger sig för att vara ledande inom svensk dagspress, refererar kortfattat expoartikeln men utan att själv lägga ner någon som helst journalistisk kraft. Artikelobjektet Mattson har t.ex. inte kontaktats. Trots detta vågar sig DN på att i artikelrubriken slå fast att "sverigedemokrater och nazister samverkar".

Patetiskt. DN förstör sin egen trovärdighet genom så lågstående journalistik. En vanlig privat nyhetsblogg kunde ha behandlat saken med större journalistisk professionalitet.