15 december 2006

Personlig hämndlystnad

Mikael Höglund - inte mer än en pojke. Foto: Upplands-Bro kommunI Upplands Bro var det 22-årige Mikael Höglund som fick det sverigedemokratiska fullmäktigemandatet. Hittills har hans insats väl främst präglats av den personliga hämndlystnaden. Han har som person inte mötts med den respekt han förtjänar från kartell- och allianshåll, enligt sin egen uppfattning.

I omröstningar om kommunens budget för nästa år ville Höglund utkräva hämnd på moderaternas Irene Seth, och röstade därför på den socialdemokratiska sidan angående vårdnadsbidrag för småbarnsföräldrar och äldrepeng, som alltså nu inte införs i kommunen. Och detta trots att sverigedemokraterna enligt sina egna programdokument helst vill införa bådadera.

- Man får bortse från programmet ibland, säger Mikael Höglund, som inte skäms för sina verkliga motiv utan är fullt öppen med hur han tänker.

Jag tror att de sverigedemokratiska väljarna skäms över att företrädas av Höglund. Hade han haft lite hyfs hade han skött sitt käbbel med kommunledningen utan att "tänka högt" i tidningarna. En fullmäktigeledamot med politisk intuition och svensk mentalitet skulle i aktuell situation ha talat med Irene Seth på tu man hand och där talat om att nejet till äldrepeng är något personligt, inte något i sak.