07 november 2005

JSW dag 12: Bunkerns maskirovka i Trollhättan

Attentatsförsöket mot Gorm Lind, omskrivet här på bloggen 29 oktober, gick in i en ny fas idag. Trollhättans Tidning gottade sig åt att 1) Lind avsattes som distriktsordförande, 2) han har vägrat lämna ut bokföringen, 3) Jimmie Åkesson har skyddat honom från polisen.

Hela historien blir än allvarligare i och med att Expo lyft Lindaffären genom att omnämna den på sin webbsida under dagen. Det kommer att bli intressant att följa det fortsatta upplägget eftersom uteslutningshotade Jimmy Windeskog varit ordförande i SD Trollhättan under flera år och därför varit ytterst ansvarig för vad som hänt med partistödspengarna i kommunens SD-förening.

Det hela skadar naturligtvis Sverigedemokraterna oerhört som parti, och i slutändan kan det mycket väl visa sig att det är partiet och inte Lind som felat. Den partiopposition som ligger bakom skriverierna i Trollhättans Tidning är medveten om följderna, men är sedan i våras inställd på att låta partiet gå mot fiasko i valet -06, för att därefter åter ta kontroll och ställa om siktet mot valet -10. Skriverierna i Trollhättan och den bristande bokföringen är bara krusningar på ytan.