03 november 2005

Åkesson kräver nationell handlingsplan

Lagrådet har visst godkänt Bodströms senaste förslag till förbud mot maskering vid demonstrationer. Sverigedemokraterna välkomnar förbud, enligt vad som rapporterats. Det sistnämnda lite märkligt; om SD maskerade sig vid sina demonstrationer kanske man skulle få upp deltagandet lite från det pinsamma hundratal människor som idag brukar delta. Smygnationalisterna smyger ju just därför att de är fega.

Men nu var det inte det bloggen skulle reflektera över: Så här skriver SD i sitt pressmeddelande om lagrådets uttalande om maskeringsförbud.

Efter att Sverigedemokraterna det senaste året attackerats vid ett flertal tillfällen har Jimmie Åkesson tillskrivit regeringen med krav på en nationell handlingsplan mot vänsterextremt våld. Ett av kraven har varit just maskeringsförbud.

Är det inte lite väl optimistiskt att hoppas på en nationell handlingsplan? Såvitt bekant tar regeringen livligt avstånd från en nationell politik, och menar sig vara internationalister. Faktum är att ingen riksdagsledamot ö.h.t. är nationellt sinnad!