17 november 2005

Windeskogs kontakter med ND

Weine Berg har givit offentlighet åt turerna kring Jimmy Windeskogs kommande anslutning till ND. Så snart den sverigedemokratiska partistyrelsen offentliggjort uteslutningsärendet mot Windeskog tog Marc Abramsson och Jörgen Kromann kontakt med Windeskog, och föreslog ett sammanträffande efter den sverigedemokratiska julmiddagen, där uteslutningsbeslutet först var tänkt att klubbas igenom.

De nationaldemokrater som kontaktade Windeskog uppges ha visat stort intresse för honom och hans tjänster, "och smörat fullt ut för honom". Windeskog gick med på ett sammanträffande, givetvis utan att lämna några bindande utfästelser.

Berg, som inte var medlem i partiet före brytningen med det blivande ND och därför inte känner några av utbrytarna personligen, försöker i nuvarande läge bromsa Windeskog och menar att ND gått ut för hårt i media när man sagt att sammanträffandet gäller ett eventuellt medlemskap. Berg påstår, utan att ha stöd för detta hos Windeskog själv, att Windeskog skulle se ND som "tokstollar".

Bergs förhoppning är att man ska kunna rida ut stormen, och efter det valfiasko man hoppas på nästa år, kunna ta tillbaka SD från skåningarna och släppa tillbaka bröderna Emanuelsson, Reine Wickström och Jimmy Windeskog. Med andra ord, i linje med Bunkerns allmänna strategi. Joakim Larsson förhåller sig mera öppen mot ND, och är inte alls så säker på att SD står att rädda för Bunkern. Han uttrycker därför sin förståelse för om Windeskog går med i ND. ND är ju ändå, menar Larsson, ett nationalistiskt parti, och det är inte så lätt att bara lägga av med politiken, om man som Windeskog hållit på med den hela sitt vuxna liv.