09 november 2005

Hycklande frikyrka

Stefan Swärd, chef för Evangeliska frikyrkan, har fått plats för en debattartikel i Aftonbladet idag. Dagen till ära - Åke Greens mål kommer ju upp i Högsta domstolen idag. Swärd går i försvar för religionsfriheten, och har även mage att utmåla sig som politiskt ej korrekt:

Vi tycker att Greens formuleringar är omdömeslösa men tycker att ett fängelsestraff vore en grov kränkning av religionsfriheten. Om det varit en imam som åkt dit hade det nog blivit ett förfärligt liv. Klagar man på en pingstpastor är det okej, klagar man på en imam lider man av islamofobi. Sådana är den politiska korrekthetens normer.

Swärd torde vara typisk för nutida svensk kristenhet. Yttrandefriheten får gärna inskränkas, men inte religionsfriheten. Problemet för Swärd, som tydligen är fil.dr., är att detta mål i egentlig mening rör just yttrandefriheten och inte religionsfriheten. Green har åtalats inte för sin tro, utan för vad han sagt i en predikan, och sedan spritt per bandinspelning.

Åke Green försvarar man gärna. Men när Björne Björkqvist och andra svenska nazister sitter av det ena straffet efter det ena för vad de skrivit och sagt om judar, ras och invandring, då hörs inte ett knyst från Stefan Swärd och hans likar. Grandet och bjälken.