15 november 2005

Ultravänsterextrem

Den för sin originella webbdesign omtalade webbplatsen för SD Mitt har en rätt kul länksida, där medierna i Västernorrland och Jämtland listas, tillsammans med den politiska benämning Arne Andersson i SD Mitt tycker att de förtjänar.

Extreminternationalistiska är Sundsvalls Tidning, medan granntidningen Dagbladet bara är internationalistisk. Dagbladet får sig dock några extraepitet, i form av vänsterextrem och regimpropagandistisk. Regimpropagandistisk är även Länstidningen i Östersund, medan Radio Västernorrland och Radio Jämtland ses som regimstyrda. TV-programmet MittNytt får nöja sig med att vara ett nyhets- och propagandaorgan för regimen.

Radio Västernorrland och Radio Jämtland är vidare internationalsocialistiska. Här vill Arne helt klart få oss att associera till nationalsocialistisk, d.v.s. nazistisk. Fullt så allvarligt är läget sedan inte på Tidningen Ångermanland, som liksom Dagbladet är internationalistisk, liksom Mittnytt. TV4 Mitt är snarlikt; ett internationalistiskt styrt propagandamedium för näringslivet. Taket nås med ÖstersundsPosten, som är ultainternationalistisk.

Arne är gammal moderat, och har lyckats identifiera en rad vänstermedier i sin region. Dagbladet är vänsterextrem, medan läget är än allvarligare på Örnsköldsviks Allehanda. Olle Norells gamla folkpartiblaska har gått och blivit ultravänsterextrem, liksom TV4 Mitt. Frågan är sedan om inte Länstidningen i Östersund är det värsta vänsterorganet genom att positionera sig som vänsterreaktionär, och därtill Sverigefientlig.

Verkar inte som Arne Andersson tänkte "kamma Gramscivänstern medhårs".