22 november 2005

Facklig gratisreklam för extremhögern

Bristen på politisk fingertoppskänsla inom SEKO - facket för statsanställda på lägre befattningar - är närmast bedövande. Inte nog med att man är med och står bakom skämtsajten "Jobbare mot rasism", nu har man publicerat en pressrelease, så infantil att sverigedemokrater m.fl. bokstavligen gnuggar händer av glädje över den oavsedda gratisreklamen. Bl.a. så här skriver alltså fackpampen Gerardo Berrios, klubbordförande för postsorterarna på Tomteboda och suppleant i SEKO:s förbundsstyrelse:

"Att organisationer såsom Sverigedemokraterna, Nationaldemokraterna, Nationalsocialistisk front, och Nationell Ungdom misshandlar och trakasserar till exempel människor som arbetar inom kollektivtrafiken, blir sällan del av nyhetsrapporteringen."

De människor som denna pressrelease är riktad mot är just de som aldrig blivit nedknackade av högerextrema aktivister, men som däremot ofta har någon i familjen eller den närmaste bekantskapskretsen som blivit hotad eller slagen av mörkhyade ungdomsgäng. Vad beträffar sverigedemokraterna vet snart alla som intresserar sig för partiet att man gärna ställer upp som slagpåsar, men att man aldrig värjer sig, än mindre går till något angrepp.

Sedan hade Berrios och SEKO:s förbundsstyrelse extra otur med timingen: Pressreleasen gick ut fredag 18 november, och redan på lördagkvällen slogs sedan en bussförare i Malmö fördärvad av ett mörkhyat ungdomsgäng.

Om SEKO och andra LO-fack vill gynna sverigedemokraterna inför valet nästa år, då är det jättebra att fläska på med uppenbara propagandalögner. Om man däremot vill att sverigedemokraterna ska få så lite röster som möjligt, då bör man börja tala sanning. Vill man själv ha röster kanske man bör göra som Leijonborg, och ropa på fler batonger!


Tillägg 05-11-23 21.21: Exempel på typisk nyhet kring s.k. högerextrem brottslighet. "NSF-ledare häktad", polisen hittar "molotovcocktails, slagträn, tårgas, knivar och knogjärn...ett flertal rånarluvor" och fyra NSF:are på väg att göra upp med s.k. vänsterextremister blir häktade. Det handlar alltså om en intern uppgörelse, där två politiska grupperingar gör om makten över gatan. Det handlar inte om att råna och spöa skiten ur bussförare.

Det ska också tillägggas, att våldsbrotten mot personalen i kollektivtrafiken mera sällan är rasistiskt betingade. Många bussförare är själva invandrare, men råkar likväl ut för rån, misshandel etc. där gärningsmannen oftast själv inte är etnisk svensk.