03 november 2005

Mångkulturell politik?

Björn Söder skriver på sin partiblogg om "resultatet av mångkulturell politik" som "demonstreras i Paris". Han använder det danska uttrycket "utlänningspolitik" och kommer fram till att risken för öppet uppror i dagens invandrarghetton bäst bekämpas "genom den ansvarsfulla assimileringspolitik som Sverigedemokraterna förespråkar". Kanske är det bra, det han skriver, men svaret hänger i luften. Vad är det egentligen Söder skriver?

Är det i första hand flykting- eller integrationspolitiken han analyserar i sin postning? Det skulle också vara intressant att ta del av den ansvarsfulla assimileringspolitik partiet förespråkar, och hur denna politik motverkar vad som SD:s förre partisekreterare Jan Milld kallar ockupantbeteende. Trots att det handlar om ett centralt politikområde för SD tror jag inte partiet preciserat sin politik här. I vart fall inte sedan Anders Klarström gjorde det i musikalisk form.

Den tredje och viktigaste frågan är dock denna: Vad är mångkulturell politik, och vad är överhuvudtaget mångkultur för Björn Söder? Jag är inte alldeles säker på att Söders anhängare har samma definition som han själv. Den första kommentaren till hans postning är signerad Defcon 5. Den som kan sitt Hollywood vet att denna kryptiska förkortning betyder fullskaligt termonukleärt krig, vilket väl ska symbolisera kommenterarens lösning på "mångkulturen".