23 november 2005

Windeskog intellektuell

Mediefavoriten Richard Langéen i Kristianstad tar sig nu an Sverigedemokraterna och Jimmy Windeskogs öde. Den allt radikalare Windeskog ställer idag upp i en intervju för Langéens webbtidning nationell.nu, och berättar där att han polisanmält sitt gamla parti för förolämpning, inte förtal som kumpanen Weine Berg uppgett för offentligheten.

- Jag anser att SD:s partistyrelse har uppträtt väldigt illa när man ljuger och försöker ta politiskt korrekta poäng på min bekostnad. Partiet beter sig precis som Expo brukar göra mot SD, säger Windeskog till nationell.nu.

Windeskogs lumpna påhopp på Tony Wiklanders familj rubriceras av den märklige Langéen som ett "nationalistiskt uttalande". Langéen vet berätta att Windeskog skrivit skrivit två böcker: "Nationalism i ett land" samt "4 killar som skakade Sverige", och var "en av de få intellektuella som fanns kvar inom SD".

Det är ingen hemlighet att Windeskogs skolunderbyggnad begränsar sig till rörmokarskolan i Borlänge - där han underkändes. Tacksam över att ändå uppfattas som intellektuell skrev Windeskog omgående efter publiceringen av intervjun på nationell.nu ett panegyriskt tack till Langéen: "Tackar, tackar Richard. Du är förmodligen den som formulerat sig bäst i ämnet om min uteslutning."


Broschyren "Nationalism i ett land" duplicerades och spreds i liten upplaga år 2000 av dåvarande partiorganisatören Tor Paulsson (sd).