13 november 2005

Arma gubbe, varför spela, kan det smärtorna fördela?

På lördagen uppträdde sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson på ett torgmöte i Eskilstuna. Ljudupptagningarna uppvisar en något plågad partiledare, vars röst knappt går att urskilja.

Åkesson ska väl i och för sig ha beröm för att han försöker agera som en politiker. Man kommer ändå inte ifrån frågan: Varför gör SD på detta vis? För många åskådare måste det ju te sig som ett offerlamm som leds fram till slakt. Kanske gjorde SD mera klokt i att inte köra några torgmöten förrän de lokala antifascisterna är mer rädda för SD än för varje tänkbar fara. D.v.s. aldrig.


05-11-13 kl.16.15: Se kommentarerna till denna postning. Adam Marttinen skriver där att rapporteringen från SD Sörmland ger en felaktig bild av vad som faktiskt ägde rum.
05-11-13 kl.20.00: På socialism.nu skriver man "För det första borde verkligen Jimmie och grabbarna (de andra 2 :D ) skaffa sig en ljudanläggning som håller lite högre klass än vad de drog dit idag. Känndes verkligen pinsamt när de började med ett 10 min långt surr ur högtalarna...eller vänta, Jimmie var det erat tal? Svårt att veta faktiskt och jag som ändå var där."