18 juli 2007

Gränslös fräckhet i SD-Kuriren

  • Partikassören Per Björklund i SD-Kuriren 18 juli: Nu vill den borgerliga regeringen göra ont värre genom att öppna dörrarna för en gränslös arbetskraftsinvandring, där man kommer att överlåta åt arbetsgivarna att bestämma vår invandringspolitik. Detta kommer att leda till lönedumpning i många yrken och till att ett stort antal invandrare och svenskar kommer att få gå ut i arbetslöshet när nästa lågkonjunktur kommer. Det blir en ny variant av gästarbetarsystem.

  • Sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitiska handlingsprogram: Generell invandring av arbetskraft till Sverige från länder utanför EU behövs inte och ska därför inte förekomma. Dock måste det vara möjligt för människor med speciell kompetens att komma till landet för att arbeta. Det handlar då om personer som kan uppvisa anställningsavtal med svenska arbetsgivare. Dessa personer får tillfälliga uppehållstillstånd.

    Bloggens kommentar: En sådan gränslös fräckhet av Björklund! Regeringen vill i princip genomföra SD:s egen politik för "gästarbetare", och då har man mage att klaga på detta i partiorganet SD-Kuriren.