10 juli 2006

Tog debatten med SD - då klagade SD till länsrätten!

Den starke mannen i SD Landskrona är förre miljöpartisten Thord Lindblom, för allmänheten mest känd för att han är dömd för vårdslöshet i trafik. Under en hård debatt i kommunfullmäktige i juni i år blev Lindblom förbannad på en pensionärspartist, och när han blev svaret skyldig skickades istället in en överklagan för kränkning till länsrätten.

Vad hände? Vid kommunfullmäktigesammanträdet 19 juni sade högerrivalen Birger Ekeroth (spi) att Lindblom ljög och saknade trovärdighet. Ekeroth sade också att han fann det obegripligt hur Lindblom kunde sitta som nämndeman i tingsrätten.

Det var ett regelrätt personangrepp på mig, säger Lindblom idag i Helsingborgs Dagblad, och torkar en tår ur ögonvrån.

På länsrätten i Skåne fick man sig säkert ett gott skratt, för det strider inte mot kommunallagen att säga emot en sd:are under en debatt. Överklagandet avvisades per omgående. Varför Thord Lindblom överklagade istället för att lämna in stämningsansökan eller göra polisanmälan är okänt, och själv vill han inte säga.

SD brukar ofta säga att man inte får vara med i debatten. Nu ger man från partiets sida nya signaler: Våga inte debattera med oss, för då överklagar vi bums!