27 maj 2006

Flera felaktigheter i debattartikel av Lars Stjernkvist

I en debattartikel i Norrköpings Tidningar idag, går socialdemokraterna Lars Stjernkvist och Rita Eklund till angrepp mot sverigedemokraterna, samtidigt som man försvarar en utestängning av partiet från skolorna. Det märks att skribenterna läst på, eftersom de felaktigheter som återfinns i artikeln till stor del är nyuppfunna. Felaktigheterna bygger på tre påståenden/argument mot sverigedemokratisk närvaro i skolan.

  1. Sverigedemokraterna pekar tydligt ut invandrare och andra som orsaker till diverse problem, och hänsynen till dessa elever måste väga tungt, vilket betyder utestängning.

    Bloggen invänder: Visst pekar SD ut bl.a. invandrare som orsak till diverse problem (se bl.a. här och här), men alla partier pekar ju ut någon grupp som problem! Exempel: Hetsen mot sjukskrivna senaste året.

  2. Sverigedemokraterna skriver "i sitt principprogram...att det tar generationer att förvärva svenskhet, och att alla andra måste välja; Ge dig iväg eller anpassa dig. Och med anpassning menas anpassning till Sverigedemokraternas definition av svenskhet. Partiet begär alltså ett mandat att få köra iväg miljoner människor."

    Bloggen fortsätter invända: Det är naturligt att fråga sig hur allvarligt menat det verkligen är i praktiken, men i sverigedemokraternas nyantagna arbetsmarknadspolitiska program kräver faktiskt partiet en betydligt friare arbetskraftsinvandring! Socialdemokraterna, som ju förvaltar dagens system utan att ha ändringar på sitt program, är alltså på papperet mer främlingsfientligt än SD.

    Det av (s)-skribenterna citerade stycket i SD:s principprogram utsätts i debattartikeln för en lite märklig tolkning. I principprogrammet står i samma stycke som citatet att "(i) praktiken innebär detta ett slags öppen svenskhet, med möjlighet för människor med annat ursprung att tillhöra den svenska nationen." I principprogrammets inledning uttrycks även en syn på FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna såsom central för partiet.

  3. "Visst har partiet tagit bort sina rent rasistiska teorier". Påståendet konkretiseras inte av (s)-skribenterna.

    Bloggen invänder slutligen: Jag har själv studerat samtliga de partiprogram som sverigedemokraterna antagit genom sin existens, något jag kunnat göra i egenskap av att tidigare ha varit kanslichef på SD:s partikansli. Därför kan jag med större sakkunskap än t.o.m. Jimmie Åkesson och Björn Söder, som bara läst de program som ligger ute på nätet, säga att SD aldrig haft några rasistiska teorier i något av sina partiprogram.

Socialdemokraternas företrädare måste förstå att man inte kan komma med vilka påståenden som helst när man söker bekämpa SD, för ljuger man - då hjälper man bara SD, för SD-supporters älskar sin martyrroll. Stjernkvist måste läsa på. Så svårt kan det inte vara! Jag är själv ingen älskare av SD, men måste i ljuset av Stjernkvists misslyckade debattartikel avsluta med detta Lars Norén-citat:

"Socialdemokraterna är småskurna, fantasilösa och fördömande och förföljer tankar och samband som de inte begriper eller inte kan styra".