08 maj 2006

Bo Bylund kräver mer svensk apartheid

Generaldirektören i AMS, politruken Bo Bylund, är inte nöjd med den diskriminering som redan existerar i samhället, utan påfordrar att svenskar särbehandlas än hårdare. I en s.k. budkavle utskickad från direktörsrummet från AMS kräver Bylund: Anställ fler invandrare!

- Vi måste tillsammans göra mer eftersom så många utlandsfödda går utan jobb. För att inte en åldrande befolkning ska leda till sjunkande tillväxt och sämre välfärd måste fler i aktiv ålder arbeta. Om de invandrare, som i dag går arbetslösa, inte får en chans till jobb nu finns risk att de kommer att slås ut från arbetsmarknaden. Nyligen var jag i Uppsala och mötte småföretagare som tillsammans med arbetsförmedlingen skolar in invandrare i arbetslivet. Så skulle stora företag, landsting, kommuner och statliga verk också kunna göra. Totalt skulle vi 100 största arbetsgivare behöva anställa 5 600 utomnordiska invandrare.

Bylunds idé är att de största arbetsgivarna ska kvotera in så många invandrare att deras arbetslöshet halveras. Som alla förstår innebär detta att lika många söner av fosterjorden ställs på gatan. I Sverige idag är det bara 42% som har riktiga jobb.

- För AMS del skulle detta innebära 54 personer om vi anställer vår del i relation till antalet medarbetare, säger Bo Bylund, som också uppmanar de 100 största att skicka budkavlen vidare till dotterbolag, underleverantörer, kunder och entreprenörer.

Inga företrädare för borgerligheten har gått ut och fördömt Bylunds apartheidinspirerade "budkavle"; inte ens bloggkungen Dick Erixon. En svag protest har hörts från CUF-aren Magnus Andersson, det är allt. Fi f-n.