16 maj 2006

Lustifikationer i Falkvinges veckobrev, 16 maj

  • Det påstås att folkpartiets Johan Pehrson skulle ha "precis samma åsikter" som Thomas Bodström - vad har Pehrson gjort för att förtjäna en sådan förolämpning? Jag gissar att påhoppet är ett led i Falkvinges strävan efter att bli miljöpartist (se bloggens analys av förra veckobrevet).
  • EU:s datalagringsdirektiv strider mot FN-stadgans kapitel tolv och EU-fördragets paragraf åtta, utropar Falkvinge. I plötslig insikt om sin infantilitet fortsätter han: "Men det är inte formalian som är viktig, exakt vilka paragrafer och stadgar som man struntar i, utan att upplysa alla om vilket samhälle vi är på väg mot." Må det, 8 § i EU-fördraget handlar väl om det europeiska medborgarskapet, och 12 kap i FN-stadgan avhandlar väl det internationella förvaltarskapssystemet? Piratpartiets principprogram strider däremot mot FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna. Därom intet ord från Falkvinge.
  • "Det känns tryggt. Eller inte." Falkvinge, partiledare, men också lite grann osäker på sig själv.
  • Lite kryptiskt: "Vi har sett precis samma sak hända tidigare i Sverige, på 70-talet (den s.k. IB-affären). Det var samma organisation som styrde Sverige då, som det är nu. Skillnaden idag är att den organisationen försöker legitimisera ett agerande, som på 70-talet ansågs vara ett kriminellt beteende av statsmakten gentemot sina medborgare, när det väl blev känt." Falkvinge, sossehatare?...eller har Falkvinge upptäckt att sosseriet egentligen består av organiserade utomjordiska ödlor?
  • Falkvinge, den borne optimisten - en tidning skriver att piratpartiet sjunkit ihop som en misslyckad sufflé, och Falkvinge får detta till goda nyheter? -- "För första gången nämns och syns vi i en opinionsundersökning! Det är Dagens Industri / RUAB som publicerar siffror där vi för första gången är synliga bland "övriga partier". Även om vi är knappt synliga, så registrerar vi mätdata."
  • Vidare påstås (uppenbart lögnaktigt) att piratpartiet skulle ha 2 049 medlemmar. Men om detta vore sant, varför syns då bara tiotalet medlemmar i det diskussionsforum som utgör navet för detta renodlade internetparti?
  • Desperat efterlyses någon som vill överta utstötte Ninos smålandsmantel. Fortfarande finns det alltså inte ens någon som kan besvara Falkvinges spasmodiska e-postningar Små-land och rike kring.
  • Halland har fördubblat sig, meddelas det. (Man har gått från två aktiva till fyra.)
  • Gymnasister uppmanas arbeta för att få piratpartiet inbjudet till besök på skolan. Institutioner med rösteberättigat klientel negligeras dock även i fortsättningen av den febrige Falkvinge.