21 maj 2006

PP-forum idag: Sekterism och hat

På tragikomiska partiforum hos piratpartiet varnar idag partirevisorn Björn Feltén för mullvadar:

"Om någon av er, mot förmodan, är så naiv, att ni tror att vi kan fortsätta vårt segertåg mot riksdagen ostörda, så tror jag att det är dags att ni tänker om. Om APB kunde tänka sig att spendera hundratusentals kronor bara för att få in en provokatör i Bahnhofs serverpark, hur mycket tror ni då att de är beredda att satsa för att få in mullvadar i PP, á fem kronor styck?"

Feltén, som alltså tror att piratpartiet är av Gud utvalt att ta över Rosenbad efter 17 september 2006, bygger idag, som så ofta tidigare, på en analogi med den egna hatade ärkerivalen sverigedemokraterna.

"Om exempelvis UD och SÄPO helt enkelt hade nonchalerat Sverigedemokraterna (dessa vidriga rasister, som det enligt mitt förmenande borde vara Petteristiskt dödsstraff på -- de har IMHO förverkat sin rätt att leva i ett civiliserat samhälle), i samband med deras patetiska "Muhammedbild", så hade ingen över huvud taget märkt vad de sysslar med. Klantigt! Låt oss inte agera lika klantigt!"

För den normalt funtade människan är förstås orerandet närmast patetiskt. Skulle Bill Gates & c:o darra i manschetterna över att det startats ett obetydligt svenskt internetparti med försämrade juridiska rättigheter för upphovsmän m.fl. på programmet? Jag skulle inte tro att någon del av näringslivet bryr sig ett skvatt om piratpartisterna, som sedan i mars blivit alltmer sekteristiska.