25 maj 2006

Symbolbytet: Hårda tag från Björn Söder

Natten till idag avslutades medlemsomröstningen i sverigedemokraterna, och det bestämdes med procentsiffrorna 74-26 att partiet byter symbol från den blågula facklan till en animerad blåsippa. IT-chefen och partisekreteraren Björn Söder skred genast till verket och vidtog åtgärder mot vissa partidistrikt som inte genast ville godta omröstningens utgång.

Följaktligen har under dagen SD Riks ersatt länkningen till distrikten SD Göteborg och SD Örebro med en länkning till centralt producerade distriktssidor, medan däremot SD Östergötland och SD Uppland fått hållas med facklan längst upp på startsidan, och SD Väst får behålla sin sida med blågult hjärta istället för blåsippa. Webbplatsen för SD Mitt har försvunnit helt, medan den döda sidan för SD Nord fått vara kvar, eftersom alla grafiklänkar är brutna. SD Blekinges försvunna sida har kommit tillbaka under dagen, efter att ha varit försvunnen i ett par års tid.

Piratsidan för SD Göteborg kan fortfarande ses här.


Anmärkning 2006-05-26 02.00: SD Stockholms gamla webbsida med fackla och hela konkarongen finns fortfarande kvar. Initierade bedömare tror att stockholmsdistriktet anses tillräckligt neutraliserat genom att SDU-Kinnunen tagit över såväl partikansli som valkampanj. Han och inte partikassör Boström är nu valsedelsbeställare för Stockholms och Gotlands län. Det torde vara en tidsfråga tills Rinderheims och Carlbergs infantila webbsidor ersatts av sidor byggda av Kinnunen och Almqvist.