21 maj 2006

Förändrad inställning till SD i media

SDU-Kinnunen i sin blogg idag:

Vi lyckades få till en uppslutning av riksmedia som jag aldrig tror att ett SD-möte tidigare skådat. TV4, SVT, DN, bildbyrån, expo, scanpics och Sveriges Radio var närvarande med 20-talet journalister.

Längre ner i texten talar Kinnunen i och för sig om 15 journalister, han har lite svårt för att bestämma sig. Aldrig tidigare skådats? Kanske har trots allt 15 eller fler journalister intresserat sig för SD vid ett och samma tillfälle tidigare, men den saken är inte den viktiga.

Låt oss göra en jämförelse mellan 2002 och 2006: 2002 hade SD en partiledare som i princip inte stack näsan utanför Örebro; istället hölls han hemmavid där han delade ut flygblad vid sin korkek. Medierna höll med ett par enstaka undantag mol tyst om partiet och Dagens Eko avslöjades med att ha utfärdat ett hemligt policydokument för att säkerställa liten och dålig press för SD.

2006 har SD visserligen en ung och föga imposant partiledare, men ändå en partiledare som är utåtriktad och som inte har mer än något enstaka litet skelett i garderoben. Studerar man sedan medierapporteringen av det dagsaktuella alviksmötet slås man av beredvilligheten att faktiskt berätta om mötet och av den närmast aningslösa objektiviteten. T.o.m. TV4 hade ett inslag helt utan propagandistiska undertoner! Även utanför TV4 ges känslan av att något hemligt policydokument inte är aktuellt i år, att istället alla stora medier är beredda ge SD stort utrymme inför valet.

Kinnunen och övriga i kompisgänget SDU Stockholm kan vara stolta över sin insats igår. Trots att SD fortfarande är föga mer än ett internetparti i viktiga delar av landet så kan det komma att bli ett riktigt succéval för partiet: Det vore inte första gången som en politisk kraft bärs fram av medierna till framgång i val.