23 maj 2006

Ricke Picks måndagsbrev, 23 maj

Yo,

whazzup? Idag börjar jag med att Antipiratbyrån fått en 25-årig göteborgare åtalad för att han brutit mot lagen. 1%, y'all! Nästa grej: Aaron Jones fick sex månader i fängelse för förberedelse till piratförsäljning av andras produkter. Musikindustrin har lyckats införa thoughtcrime på hemmaplan! Piratpartiet behövs.

I sammanhanget finns också en extrem kolumn på Wired av Bruce Schneier, en person vars fotsvett på 90-talet var fundamentalt till att vi över huvud taget får använda kryptering idag. Den handlar om att privata odörer är ett grundläggande mänskligt behov.

HÄNT I VECKAN: DET BRA

Vi har fått många bra indikations under de senaste veckorna. Alla är inte färska för veckan, men jag tar ändå upp dem för att fylla ut veckobrevet:

Det har varit ett kårval på Uppsala Universitet, där några piratpartister ställde upp, trots att jag försökte övertala dom att inte ställa upp och riskera bakslag. De bjöd på gratis öl på Orvar och lyckades på så sätt dra till sig 22 törstiga röster eller 7% av rösterna, vilket ger mandat i kårfullmäktige. Grattis, Uppsala!

En annan bra grej är vårt medlemstal (party membership). Trots att vi sållat bort många av våra anonyma sock puppet-medlemmar från "årsmötet" är vi just nu - enligt mina siffror - större än även CUF. Det i sig är en jättestark signal till andra partier att också sänka avgiften till 5 kronor över SMS. Den som vill får gärna köpa flera medlemskap! Jag bestämde idag att den som har mer än 10 medlemskap ska räknas som stödmedlem (supporting party member).

Vi har nyligen fått våra första valsedlar levererade till lagret i Västerås! Det kommer tyvärr att bli dyrt och krångligt att vidarebefordra alla valsedlar till rätt destination. Men som alla vet, förstod jag inte först att alla andra partier väljer leverans till varje enskild kommun. Det blir alltid mer verkligt när man faktiskt får sakerna i handen.

HÄNT SEDAN FÖRRA VECKAN: DET DÅLIGA

Slutet på vårterminen närmar sig, och det märks av i partiet :-) Vi är ju som bekant starkast på högstadiet och på gymnasiet. Även tentatiderna är besvärliga för oss. Vi är ju minst svaga i landets studenttäta områden, dvs Uppsala, Linköping och Göteborg. På dom platserna har våra aktiviteter helt avstannat. Tyvärr har även Mika tagit tag i sina tentor hemma i goa götet, så vår debattartikelverksamhet går på sparlåga ett tag till.

Till nästa vecka!
Rick, partichef