19 maj 2006

Arbetarregeringen månar om de sina

Lars Danielsson, på många sätt vår tids Jöran Persson, jobbar för Göran Persson, vår tids Erik XIV. Historiens Jöran Persson tillfångatogs efter Erik XIV:s fall, och utsattes 18-21 september 1568 för den gräsligaste tortyr under ett par timmars tid, varefter hans styckade kropp upphängdes på Brunkeberg i Stockholm.

Detta grymma öde är i det närmaste den raka motsatsen till det liv av mjölk och honung som väntar Lars Danielsson. Han har beslagits med att ha ljugit för ständerna och med att ha bedrivit otukt. Han har idag av sin herre statsministern omedelbart beviljats 14 veckors fullt betald semester. Man enades om att lägga skulden härför på folkpartiet.

Sedan de 14 veckorna förflutit, med 81 000 kronor i avlöning (exkl semesterlönetillägg), infinner sig valet. Blir det rödgrön seger väntar nya år som statsministerns närmast förtrogne. Blir det orange seger, då väntar 2 års uppsägningssemester, med 81 000 kronor i avlöning (utan semesterlönetillägg), varefter Danielsson kan återgå till sin tidigare guldkantade tillvaro som ambassadör i rikets tjänst.

Det är tur att vi har arbetarregering i Sverige. Högern, de gynnar bara de rika.