27 maj 2006

Några reflektioner över Falkis fredagsbrev igår

  • Falkvinge påstår att medlemsökningen i piratpartiet är så stark att tillväxtökningen är 30% över två veckor, och att detta betyder 6 350 party members på valdagen om utvecklingen håller i sig. Detta skulle automatiskt kunna omvandlas till 3,4% av rösterna. Han kör med samma resonemang som en ND:are gjorde 2001; den killen kom då fram till att man skulle ligga på 64% av rösterna i nästnästa val..Hur sjukt är det?
  • "..den tekniskaste eliten..Not so. Not so at all.." -- frågan är om Falkis ens talar svenska. Han blandar sin språkfelsbemängda svenska med talrika engelska ord, ofta inlånade av honom själv. Pidginsvenska? Han är nog den förste partiledare som talar det språket.
  • För första gången erkänner Falkis att riksdagen är körd och att hans egentliga mål är att få en heltidstjänst för sig själv: Piratpartiet kommer inte in i riksdagen: "..Då är det viktigt att vi förklarar systemet med allt över en procent innebär fördelar för dem; över en procent så får vi tjugo ton valsedlar gratis i nästa val, vid 2.7 procent får vi en betald heltidstjänst, vid 2.9% en till, etc; tjänster som kan användas för att driva de här frågorna på heltid.."