13 maj 2006

Var det en kupp av Falkvinge, eller..?

Kännare av piratpartiet och läsare av denna blogg vet förstås sedan länge att piratpartiets partiorganisatör/-kassör Cecilia Beckroth i mars månad manövrerades ut av Rickard Falkvinge. Lika känt är att Beckroth lagt partikäbblet bakom sig och, istället för att gräva ner sig i något som ser ut att sluta i en sekt, lyckats göra något av sitt liv.

Bara under den senaste tiden har Beckroth lyckats med någon stort och gjort konkreta insatser även för andra människor. Få se nu, om medlemmarna i piratpartiet är smarta nog att förstå att det var en kupp som Falkvinge gjorde för att få ut henne ur partiet.

Av allt att döma är Cecilia Beckroth initiativtagare till såväl Expressens kampanj "Rosor till Bobby" och till den inplanerade minnesstunden i Katarina kyrka, där rikskända artister kommer att medverka. Om du själv vill delta, köp då biljett hos Ticnet. Alla intäkter går oavkortat till Bris!

Vid sidan om detta humanitära engagemang ser det ut att gå framåt för Global Kommunikation: Tillsammans med sina kollegor David Wallin och Christian Björklund fick hon 8 maj en debattartikel publicerad i Computer Sweden. Trion förespråkar där en realistisk linje inom immaterialrätterna, en linje i samklang med FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna, till skillnad från piratpartiets linje, som strider mot folkrätten.