25 maj 2006

Bevisat: Att vara vänster är att vara tjuvaktig

Det berättas att Aina Erlander samlade ihop varenda blyertspenna märkt ”Tillhör statsverket” som maken och förre statsministern Tage Erlander lämnade efter sig när han dog. Pennorna lämnade hon tillbaka till regeringskansliet, Tage behövde dem ju inte längre.

Aina Erlander levde i ett svunnet Sverige. I en artikel 22 maj rapporterar ICA-Kuriren om tjuvaktigheten brett ut sig i dagens fina socialdemokratiska drömsamhälle. Ungdomar stjäl i affärerna. Mödrar stjäl. Åldringar stjäl. Alla stjäl. Tidningen har låtit genomföra en opinionsundersökning, och där frågat dels om man snattat, dels vilken partipolitisk sympati man har.

Tjuvaktigast är vänsterpartisterna (62%), följda av sossar och miljöpartister. Mer hederliga är de borgerliga, särskilt kristdemokraterna, där bara 14% stulit i affär. Helt plötsligt får vi alltså vetenskapliga belägg på orsaken till vänsterkartellens högskattepolitik.

Bland vänsterns väljare gillar man alltså att stjäla. Därför röstar man på något av vänsterkartellens partier, som i sin tur stjäl så mycket det går genom att använda skattesystemet. Bland högerns väljare är man inte så förtjust i att ta andras saker, och röstar därför på något av allianspartierna, eftersom alliansen vill hålla stjälandet på en lite lägre nivå..