17 mars 2006

Äntligen besked kring SD Örebro

SD Örebro, ett av de äldsta distrikten inom sverigedemokraterna och ett av få som fått vara kvar, trots att distriktet aldrig haft någon lokalavdelning. Distriktet var avsatte partiordföranden Mikael Janssons personliga, men traderas enligt besked idag till Daniel Spiik, när nu Jansson ska flytta ner till Göteborg.

Daniel Spiik yppar stora planer för Nerikes Allehanda. Tydligen tror han att SD kan lansera seriösa listor i nästan varje kommun i länet. Jag träffade Spiik när han första gången deltog i ett riksårsmöte (2002 i Söderköping) och liksom så många andra upplevde jag honom som seriös och städad, sin yttre likhet med hockeybröderna Hanson till trots. Men hur ska Spiik hinna med att styra och ställa med SD i Örebro län? Han brukar ha minst två jobb vid sidan om jordbruket, och nuförtiden lär ju även tjejen tillkomma.

Ett annat problem för Spiik är extremismen som frodas omkring honom. Spiik var med på den janssonmiddag förra året, där större delen av de senaste årens partiuteslutna deltog. Och Björn Lennartsson, kommer Spiik att sätta upp honom på askersundslistan? Lennartsson (mp3) blev aldrig formellt utesluten.