21 mars 2006

Avdelningen lättledda murvlar

Inför distriktsårsmötet i SD Öst bestämde man sig för att dela distriktet i det janssontrogna nya SD Södermanland och det åkessontrogna SD Östergötland. Antalet aktiva är dock totalt inte större än vad som är fallet med en lite större kommunförening inom sverigedemokraterna.

Igår intervjuade Norrköpings Tidningar Jan Hjelte, som enligt egen utsaga utgör ensam SD-aktivist i Norrköping, SD:s traditionella "stronghold" i länet och där partiet var ytterst nära att ta mandat 2002. Idag intervjuar Motala&Vadstena Tidning ordföranden i SD Östergötland, Adam Linnerheim, och brister genast ut i rubriken "SD på stark frammarsch".

SD på stark frammarsch, en slogan hämtad från en rad olika utgåvor av SD-Bulletinen, har sannolikt aldrig tidigare förekommit i en borgerlig dagstidning. Reporterns uppenbara upphetsning kommer sig av att Linnerheim för honom berättat att SD nu startat lokalavdelningar i Vadstena, Norrköping, Linköping och Finspång. Om alla lokalavdelningar är lika starka är man alltså totalt 4 aktivister i Östergötland.

Allmänheten varnas.