19 mars 2006

Dåre, överlöpare, folkförrädare

Kommunist, dåre, överlöpare och folkförrädare. Med invektiv istället för sakargument har jag kunnat följa hur sverigedemokraternas skrivbordspatrioter på nätet bemöter intervjun med mig igår i Expressen. De dråpligaste ordväxlingarna finns som vanligt på partisajten exilen.org.

Idag kastar uteslutne Jimmy Windeskog skit på sin nationella rörelse genom att i samma tidnings söndagsnummer döma ut det sätt på vilket sverigedemokraterna skött sina kommunala mandat. I samma andetag lyckas han ta tillbaka vad han sagt om vice partiordförande Tony Wiklanders indiskfödda adoptivdotter, för nu är det inte längre den bristande rasmedvetenheten utan mottagandet av adoptionsbidraget som är Wiklanders stora misstag:

- Jag tyckte det var lite hycklande att vi hade en vice partiledare som själv hade åtnjutit det adoptivstöd som sd i dag vill avveckla och därmed stoppa utomsvenska adoptioner.

Nu får han nog inte gå så mycket längre från sin gamla övertygelse, den gode Jimmy, om inte även han ska riskera att bli kallad dåre och överlöpare.