30 september 2007

Skrämmande amatörism på SKL

En nyhet i fredags höll jag på att missa: Kammaråklagare Tora Holst väntar fortfarande på att Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) ska göra den begärda analysen av en tejp från incidenten i Abrahamsberg, där tre omaskerade gärningsmän tvingade SDU-aktivisten Michaela Stellnert att tejpa sina egna armar och ben för att hon skulle kunna föras bort.

Ärendet har högsta prioritet, men trots detta ska SKL ha legat på bevisningen sedan 30 augusti. Man har inte ens kunnat ange något "leveransdatum". Ja, det är tur att ingen sitter häktad!

Tora Holst betraktar tejpen som avgörande bevisning. Expressen/City har hunnit med att insinuera att Martin Kinnunen skulle kunna vara misstänkt, eftersom "hans fingeravtryck kan finnas på tejpen som användes vid överfallet". Kinnunen, som är Sverigedemokraternas biträdande pressekreterare och rikskanslichef liksom som sambo till brottsoffret, anser dock "personligen...inte att tejpanalysen är högintressant".

För övrigt: Hur kan Expressen göra sådana antydningar som de gör? Övrig då tjänstgörande SD-kanslipersonal måste kunna ge Kinnunen alibi, och rikskansliets inspelning av kanslitelefonsamtalen mellan Kinnunen och Stellnert är väl sedan pricken över i:et i utredningen?