02 september 2007

Hur man än vänder sig har man rompan där bak

I Sverigedemokraterna är det just nu högsta mode att profilera sig på kommunalt mottagande av s.k. ensamkommande flyktingbarn. Göran Olsson (sd), "nationell sedan barnsben" enligt sig själv, ville inte vara sämre än någon annan i partiet när det härförleden (28 augusti) inträffade fullmäktigesammanträde hemma i Forshaga.

lokala webbsidan förklarar Göran Olsson idag hur moderaten Pia Hallström motionerat om att få reda på hur mycket personella och ekonomiska resurser mottagandet av flyktingbarnen tar i anspråk i Forshaga. Fullmäktige var på vippen att klubba motionen som besvarad när Olsson begärde ordet.

Nu tänker du förstås att han ville begära bifall på motionen. Här fanns ju chansen att en gång för alla få reda på vad vad det här kostar för Forshaga kommun. Men nej, så var det tyvärr inte. Den gode Olsson ville tvärtom yrka avslag och samtidigt tala om att det minsann står i SD:s partiprogram att det inte ska tas emot några flyktingar alls ute i kommunerna.

Göran Olssons plötsliga infall att begära ordet i denna fråga drog igång en för Forshaga osedvanligt livlig debatt, och man räknade tydligen till inte mindre än 35 inlägg. Detta måste väl Olsson ha räknat med, och dessutom ha välkomnat. SD vill ju ha debatt? Kanske ändå inte, för så här skriver han att han sade i fullmäktige.
"Vi kunde kanske ha suttit kvar där än om inte Göran begärde ordet igen och påpekade att det hela mera verkade vara en hönsgård med allt kackel. Han bad sedan alla om att sluta med kacklet och krokodiltårarna och istället låta det hela gå till beslut."
Med sin politiska fingertoppskänsla och förfinade människosyn är utan tvivel Forshagas Göran Olsson en man för riksdagen 2010!