03 september 2007

SD:s distrikt

Distriktet är den minsta maktbärande enheten inom Sverigedemokraterna. Detta lär vara förklaringen till att alla partiets småpåvar försöker bilda ett nytt distrikt, så snart de samlats mer än en aktiv till möte, nu senast i "Sjuhärad". På många håll finns inte en, enda lokalavdelning i dessa distrikt och deras existens kan vara avhängiga en, enda eldsjäls existens.

På samma gång har vi dock megadistriktet SD Syd, senast samlat i Landskrona till en i och för sig lugn och lärorik utbildningsdag med deltagare från Falkenberg i norr till Ystad i söder. Distriktet sitter på mer än hälften av partiets alla medlemmar och över hälften av alla kommunala mandat, samt större delen av all aktivitet.

Vill Sverigedemokraterna fortsätta sin normaliseringsprocess och dessutom skaffa sig en fungerande rikstäckande organisation, då får man nog fundera på att slå ihop en del av fåmannadistrikten och dela syddistriktet i flera delar. Med nuvarande organisation verkar det inte som om man är intresserad av Sverige norr om Skåneland.