15 februari 2006

Ständigt denna splittring...

Alltmedan ivrige Erik Hellsborn redan på söndag kväll lade ut foton från distriktsårsmötet i SD Syd samma dag, har en officiell rapport från mötet dröjt. Inte ett ord på SD-Kuriren, partihemsidan eller distriktshemsidan.

Partiets vice ordförande Tony Wiklander var lite mera meddelsam i Helsingborgs dagblad på onsdagen. Det har ju gått så långt att sprickor uppstått t.o.m. i megadistriktet SD Syd, ett distrikt som omfattar hela Skåne, Halland och Småland. Vad det verkar har sprickorna lett till att vissa grupper försöker peta Wiklander från en tänkbar topposition på valsedlarna i höst.

Tony Wiklander, som till skillnad från många av partivännerna inte stirrar sig blind på flykting- och integrationspolitiken, blev alltså placerad först på plats 16 på valsedeln till regionvalet i Skåne. Sista ordet är inte sagt, i det toppstyrda Sverigedemokraterna kan nog distriktsstyrelsen och partistyrelsen sätta käppar i hjulet för wiklanderkritikerna. Själv hävdar Wiklander i Helsingborgs dagblad att det var väldigt jämnt mellan hans stödtrupper och motståndare. Utslagsgivande blev fiffel med valsedlarna. Åtminstone enligt Wiklanders uppfattning.