11 februari 2006

Stolliga piratpartiet tar ställning till abort och flyktingpolitik!

Det var från början sagt inom piratpartiet att man skulle vara ett renoldat enfrågeparti, men när det nu gått snart 6 veckor är man redan inne på sitt tredje "principprogram" och har hunnit fram till aborter, sjukvård och flyktingpolitik.

Man vill ha anonyma aborter och anonyma förlossningar, vilket innebär att
1) piratpartiet vill ha aborter, och aborter utan skarp tidsgräns
2) det rättsliga skyddet för nyfödda barn försvinner
3) det blir betydligt lättare att uppehålla sig i Sverige som "illegal", vilket främst gäller brottslingar på rymmen, för ej brottsliga, se 6)
4) svenska skattebetalare måste betala sjukvården för alla som har lust att flyga in till Sverige för en abort, en förlossning eller kanske en operation - det är ju anonymt!
5) citat: "Klart att även flyktingar som vistas olagligt i Sverige ska ha rätt till sjukvård, i alla fall som vår flyktingpolitik fungerar idag. Men vad har det egentligen med integritet att göra? Det handlar mer om solidaritet."
6) Invandringen släpps helt fri: "Olyckligt är att de som kommer hit på grund av krig eller politisk förföljelse i sitt hemland också blir brottslingar när en handläggare hos utlänningsnämnden lite lagom godtyckligt utreder personens bakgrund och kommer fram till att "det inte finns någon sådan hotbild".