22 februari 2006

Det är väl inget fel att baktala sociopatiska svin, eller?

Journalisten Mustafa Can, sverigedemokraternas nemesis från 2002, har tydligen i dagarna fått ett ännu större scoop, genom att avslöja ett hemligt e-postnätverk drivet av Alexander Bard. Förbluffande i alltihop är hur medlemmarna i nätverket, dessa samhället stöttepelare, på alla sätt verkar ta heder och ära av vanliga människor - och detta utan att se något fel i sådant.

Den här härvan läckte ut till allmän kännedom genom att någon inom nätverket läckte ett e-postmeddelande till Mustafa Can, något som fått Alexander Bard att fara ut i de vidrigaste eder: Den som läckt sägs vara "ett sociopatiskt svin...en förrädare...vår gemensamma fiende" som ska "bli så skadad och uthängd som det bara går."

Nätverkets medlemmar beskrivs som personer i olika skikt inom den politiska klassen. En av dem är journalisten Jan Söderqvist, som i det läckta e-postmeddelandet förtalar journalistkollegan Hanne Kjöller som en "majestätisk fläskighet" och "en dum jävla tjockis". Omdömena om Kjöller är dock sannolikt inte straffbara vilket andra saker i e-postkommunikationen är.

Förre folkpartihöjdaren och nuvarande höge ämbetsmannen Olle Wästberg säger till Expressen att han inte ser några problem i att en demokratiskt medveten person eller ens en hög statlig chef är medlem i ett hemligt sällskap där tystnadsplikt tillämpas. På direkt fråga tar han inte ens avstånd från det rykte Alexander Bard försökt starta, med innehåll att TV-journalisten Martin Timell är pedofil.

Det slår mig att Olle Wästberg inte ser några problem i att delta i förtal eller i att planera för hämnd mot den som "läckt". Han är en hög statlig chef (högste chef för Svenska institutet) och har aldrig hört talas om brottsbalken!? Med detta i minne ter det sig som mindre märkligt att Alexander Bard visar vad en RFSL-medlem går för i moraliska sammanhang.

Alexander Bards instruktion/programförklaring för e-postnätverket innehåller bl.a. passagen: "Du får gärna prata skit om personer som inte är medlemmar på Elit. Hat är en fantastisk känsla. Du kan räkna med vårt fulla stöd, för den som står utanför Elit är ALLTID mindre värd och en sämre människa än den som är med..." . Jag funderar faktiskt på att avsända ett brev till överåklagaren för politiska mål, hr Sven-Erik Alhem (fp), för att höra om inte Bard kan åtalas för HATBROTT!


Bland nätverkets medlemmar finns bloggaren Oscar Swartz, som väntas finnas med högt på piratpartiets riksdagslista i höst.