24 februari 2006

SD Sundsvall/Timrå snart utan ordförande

Bloggen förutsåg 22 februari att Martin Klausens framträdande i TV4 Mitt måndag 20 februari skulle ge Expo sysselsättning med att "kolla upp Martin Klausens kopplingar till gamla ND Filipstad". Nu är det färdigkollat. Märkligt nog hade SD:s Mattias Karlsson inte kollat saken ett endaste dugg, trots att även han tipsades här i bloggen. Istället stod han med byxorna nere när Expo ringde.

Historien kring Klausens ordförandeskap i SD Sundsvall/Timrå uppvisar vissa paralleller med Reine Wikströms ordförandeskap i SD Mölndal, men är i viktiga delar betydligt värre för SD. Reine Wikström var inte känd för att någonsin ha gjort några "idiotgrejer". Enligt uppgift ska däremot Klausen ha uteslutits ur nationaldemokraterna på grund av bl.a. antisemitism och för att ha delat ut porrtidningar på ett partimöte!

Fast förvissad om att filosemitiske Björn Söder inte vill dela parti med kommunföreningsordföranden som offentligt gjort osmakliga förintelseskämt törs jag förutspå att Martin Klausen mycket snart kommer att lämna SD.


Tillägg 2006-02-25 kl. 19.50: Av döma av kommentarer till denna postning sluter jag mig att de "idiotgrejer" som ND anklagat Klausen för inte är ostridiga - kanske har Klausen inte alls delat ut porr eller strukit över en bokstav i skyltar med texten "Rökning förbjuden". Men eftersom Klausen till Expo i samband med den här härvan bl.a. hävdat att han ser ND som ett demokratiskt parti, och att han har ungefär samma åsikter då som nu, så törs vi nog anta att Klausen med hänvisning till just uttalandena till Expo kommer att uteslutas ur SD p.g.a. grov ideologisk avvikelse, den vanligaste uteslutningsgrunden i partiet.
Tillägg 2006-02-26 10.00: Artikel i Sundsvalls Tidning.