07 februari 2006

Nu är det synd om SD igen

Oj då, nu är det synd om sverigedemokraterna (SD) igen! Man har tydligen överklagat sig hela vägen till riksåklagaren, och fått besked om att det är "brott kan ej styrkas" som gäller för sabotaget som genomfördes mot SD:s bussaffischer inför EU-valet 2004.

Om jag nu dömer efter vad SD själva skriver, så ligger det till så här: SD hade betalt för affischer på Malmös stadsbussar. Affischeringen på bussarna avbröts i förtid och förklaringen var enligt SD denna:

"Den utsatt(e)s för omfattande sabotage av olika vänstergrupper och (stoppades) slutligen av ledningen för Region Skåne...Kenny Hjälte, företrädare för Ung Vänster, erkände öppet i bland annat Sydsvenskan och Sydnytt att det var han och hans partikamrater som stod bakom vandaliseringen. Han uppmanade också allmänheten till fortsatt vandalisering vid flera tillfällen, bland annat på Ung Vänster hemsida."

Kenny Hjälte var inte större hjälte (!) än att han i förundersökningen tog avstånd från de erkännanden han gjort i pressen och på hemsidan. Därför tyckte alltså åklageriet ända upp till RÅ att det inte gick att bevisa vem som gjort vad.

Varför klagar då SD? SD måste väl vid det här laget veta att man inte kan lita på tidningarna! Tänk om SD:s aktivister blivit dömda efter vad som stått om dem i tidningar. Jojo... Och vad gäller hemsidan - om nu Ung Vänster uppmanat till brott på hemsidan och gått fria, då får väl SD ta detta som ett prejudikat och göra likadant själva? En gissning är nog att man är fegare än Ung Vänster och att det inte blir något av detta.