10 februari 2006

Bodströmsamhället steg 2?

Efter den åkessonska pudeln på torsdagskvällen ifråga om muhammedteckningar, spred sig en viss misstämning bland partiets aktiva och sympatisörer. Men kanske kommer Jimmie Åkesson att rädda ansiktet med hjälp av viktiga rättsstatliga principer?

Det visar sig nu, enligt Dagens nyheter, att det var Utrikesdepartementet och Säkerhetspolisen som "övertygade" Sverigedemokraternas webbhotell om att genast släcka dels SD-Kuriren och dels SD:s officiella webbplats.

Nu har plötsligt Bodströmsamhället gått ett steg längre - regeringen och hemliga polisen går helt öppet ut och stoppar en fri press! Detta är helt epokgörande inom svensk politik och samhällsdebatt, och ett klart brott mot yttrandefrihetsgrundlag och tryckfrihetsförordning. Det faktum att SD inte förtjänar några framgångar hamnar plötsligt helt i bakgrunden. Nu tvingas man ta ställning till om man är beredd att acceptera en ren polisstat!


2006-02-10 12.00: En genomgång av fredagens presskommentarer visar att Freivalds och Hemliga polisen lyckats rädda ansiktet på Jimmie Åkesson. T.o.m. vänsterpartistiska Flamman kritiserar regeringens agerande och ställer upp till försvar för SD!