16 februari 2006

Tillväxt genom delning

Det sägs ibland att den nationella rörelsen, liksom tidigare svensk kommunism, växer genom delning. Analogt med detta talesätt kan det sägas att Sverigedemokraternas organisation växer genom delning. Medan andra parter växer genom fler lokalorganisationer vill gärna den självmedvetne sverigedemokraten ha ett alldeles eget distrikt på länsnivå.

I dagarna (12 februari) har SD Öst, distriktet för Sörmland och Östergötland, växt genom delning. Sedan Heidi Abramsson, syster till nationaldemokraternas partiorganisatör, lämnat Nynäshamn och flyttat till Eskilstuna har SD helt plötsligt sex sörmländska aktiva som vågar trotsa fönsterkrossare, försäkrings- och akassa samt arga släktreaktioner, och ställa upp i en styrelse. Vips, ett distrikt.

Notisen i SD-Kuriren nämner det inte, men det förmodas att SD Östergötland samtidigt kunnat bilda distrikt. Detta bekräftas på den webbsida som SD Öst hittills hållit. Det återstår att se hur många som vågar ställa upp i en styrelse för SD Östergötland. Tidigare har bara Adam Linnerheim, ett av hr Johan Rinderheims hatobjekt, varit offentlig figur i detta län.