27 februari 2006

Bunkergrepp över Mälardalen

Märkligt nog blev det Joakim Larsson som var först med att lämna en rapport om distriktsårsmötet i Stockholm för en vecka sedan. Larsson meddelar på sin personliga blogg bara att Johan Rinderheim omvaldes, men detta är det första som hörs från det nästan helt inåtriktade stockholmsdistriktet.

Larsson meddelar också att han själv omvalts till distriktsordförande för SD Uppland. Skulle fattas annat; distriktet tillskapades ju för något år sedan enbart för att Larsson skulle få ett eget distrikt att basa över. I alla andra hänseenden är C-län för litet för att motivera ett partidistrikt. Larsson gör sig i sin postning lustig över de homosexuella genom att prata om "mötesbögeri". I samma anda kan även ledande sd-veteraners poserande attityd beskrivas - de är distriktsbögar, alla måste få ett eget distrikt, för annars blir de sura.

En annan intressant upplysning som vi bibringas av Joakim Larsson är att Larsson ska få äran att toppa en riksdagslista för Uppsala län. I alla tidigare val har sverigedemokraterna ställt upp en, enda rikslista. Inför riksdagsvalet 2002 försökte Björn Söder få till stånd en särskild skånelista, men detta röstades resolut ner vid ett partistyrelsemöte. I Stockholm är man tveksam till egen riksdagslista, skriver Larsson. Besked lämnas längre fram.