09 februari 2006

SD viker ner sig direkt

Så var det roliga slut för SD. Det krävdes inte mer än att Freivalds kallade honom rasist i radion för att Åkesson skulle ge med sig. All vidare drift och gyckel med Muhammed är härmed inställt för sverigedemokratisk del.

Svenskar i utlandet kan dra en lättnadens suck, svenskar kan fortsätta turista i Tunisien och på den turkiska sydkusten, och svenska intressen i största allmänhet kan fortsätta göra profit i Mellanöstern. Såvida det inte är i dansk-svensk form, förstås. Då är det fortsatt bojkott.

Vad betyder detta för Sverigedemokraterna? Eftersom man nu ger med sig så fort som ljuset hamnat på partiet är det fråga om en stor förtroendeförlust, och det hade naturligtvis varit mycket bättre för SD att backa ur redan när de danska ambassaderna stormades runt om i världen. För att inte tala om hur mycket bättre det hade varit om man aldrig utlyst någon tecknartävling.


23.10: Åkesson tvingades senare under kvällen gå ut och förklara sitt plötsliga beslut att ge upp. Hans förklaringar verkar dock inte vara värda något på partiets diskussionsforum exilen.org, där man ikväll talar om "SD:s ynkliga feghet".
23.45: Nu känner man igen gamla SD-takter, d.v.s. allting går att förklara bort. På partiforumet exilen "Nick: Casca Longinus, Datum: 02-09-06 23:42, SD har synts tillräckligt, att fortsätta nu vore oklokt emedan det skulle kunna användas gentemot SD. Mycket väl avvägt av SD - jag är "impressed"! - Hahaha..."SD har synts tillräckligt"...det var nog första gången man hörde den, iallafall.
2006-01-10 12.05: Konstateras att Jimmy Windeskog, som repr för de uteslutnas klubb inom SD, under natten på BSS-bloggen tagit avstånd från Åkessons pudel, och menar att "fegt Sverigedemokraterna svek".