29 november 2006

Kalla kriget bekräftat

Då är det gjort. Vännerna på Expo har ringt upp moderate partisekreteraren Schlingmann och fått sig bekräftat att Politikerbloggens bloggscoop om moderaternas kalla krig mot Sverigedemokraterna är helt i överensstämmelse med verkligheten.

Bloggen tar tillfället i akt, och talar om varför moderaternas strategi mot sverigedemokraterna är dålig och kontraproduktiv.

Det finns en bra sida: Moderaterna formulerar en klar och officiell analys av ett annat parti, SD. Det finns en dålig sida i handlingsföreskrifterna riktade till den egna organisationen: Moderaterna beslutar på högsta nivå att man inte vill möta ett annat parti, SD, på den parlamentariska demokratins villkor. Istället beordras från högsta nivå att detta parti ska frysas ut.

Man tar härigenom också en onödig risk. Om en moderat lokalavdelning, som i exempelvis Landskrona, trots påbudet uppifrån samarbetar eller diskuterar med Sd, då förlorar ju hela det moderata partiet i trovärdighet. I teorin skulle en sådan avdelning riskera kollektiv uteslutning. I praktiken är detta omöjligt för moderaterna.


  • Är det inte otroligt hur lika Per Schlingmann och Tor Paulsson är? Retuschera håret och ryck av Schlingmann glasögonen så har vi dubbelgångare!