16 november 2006

Ulvar i fårakläder

Folket i de högre skikten av sverigedemokraterna är dels lite obildade (barbarer?), dels lite godtrogna. De tror att polisen är till för att skydda dem, och därför behövs inga egna säkerhetsåtgärder kring möten, andra partiarrangemang, utsatta medlemmars bostäder o.s.v. Bloggen har påtalat det felaktiga i denna förtröstan på polisen vid ett flertal tillfällen, men det har ständigt varit för döva öron.

Högermännen på bloggen Kulturrevolution låter antyda att denna polispositiva sd-mentalitet är tämligen naiv. Signaturen Brynte Cronsköld skriver så här i sin senaste postning igår:
"På polishögskolan ägnar man sig nämligen åt ett förfarande som skulle utlösa en nostalgitripp hos vilken grånad DDR-politruk som helst. På polishögskolan frågar man de sökande vad de tycker i olika politiska spörsmål och gallrar ut dem därefter. När min vän var på intervju satt han inför en trojka som frågade honom vad han tyckte om homoadoptioner, invandring, mångkultur, feminism och så vidare."
Följ gärna Bryntes länk om Birgit Hansson, rektor på Polishögskolan. Hon har varit aktiv i samma parti som Kenneth Sandberg. Vänsterpartiet.